Gezocht: Enthousiaste stagiair met goesting in politiek

Een stage op het kabinet van minister Vincent Van Peteghem?

Ben jij een politiek beest? Ben jij een dossiervreter? Of eerder iemand die het goed kan uitleggen? Ben je leergierig, gedreven en flexibel?

Vice-eersteminister en Minister van Financiën Vincent Van Peteghem zet zich al jaren in voor het begeleiden en opleiden van jong talent en wil daarom heel graag zijn kabinetsteam versterken met enthousiaste stagiairs.

Wie ben jij?

  • Je bent student en zoekt een stageplek in het kader van je opleiding
  • Je bent leergiering, flexibel en weet van aanpakken
  • Je hebt zin om mee te werken/te schrijven aan ons politiek verhaal

What's in it for you?

  • Een leerrijke en uitdagende ervaring in het hart van de Belgische politiek
  • Ervaren collega’s die jou de kneepjes van de Wetstraat leren
  • Een dynamische werkomgeving waar altijd plaats is voor debat

Of je nu interesse hebt in fiscaliteit, economie, veiligheid, klimaat of communicatie, bij ons ben je altijd aan het juiste adres. Je kan kiezen namelijk stage lopen bij de cel Communicatie, de cel Financiën of bij een van de themacellen van het vice-kabinet.

Stage bij onze Cel Communicatie

Heb jij een passie voor taal, een hekel aan gemiste communicatiekansen en zin om je smartwatch te programmeren op het onvoorspelbare ritme van de politieke actualiteit? Kan je ingewikkelde zaken helder verwoorden? Zoek je graag naar creatieve manieren om beleid visueel vorm te geven? Weet je van aanpakken, ook onder tijdsdruk? Dan is een stage bij onze cel Communicatie iets voor jou.

Stage bij onze Cel Financiën

Ben jij een dossiervreter, een fiscalist in wording of is de bankenwereld jouw ‘ideale wereld’ ? Gaan jouw ogen fonkelen van cijfers, fiscale wetgeving of wil je je tanden zetten in de strijd tegen de fraude? Dan is een stage bij onze cel Financiën iets voor jou.

Stage bij ons vice-kabinet

Denk je bij oranje, blauw, groen en rood onmiddellijk aan politiek? Krijg je het warm van het klimaat, laat je jou graag vervoeren door mobiliteit of zijn de veiligheidsdiensten jouw ‘safe place’? Of zoek je het liever verder in internationale samenwerking of is gezondheidszorg écht jouw grootste zorg? Dan is een stage bij ons vice-kabinet iets voor jou.

Interesse? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief door naar info@vincent.minfin.be en we bekijken de mogelijkheden!