Persbericht

Belgen vinden opnieuw de weg naar Staatsbons in 2022: in totaal 108 miljoen euro opgehaald

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem is tevreden dat veel Belgen opnieuw de weg hebben gevonden naar de gegarandeerde en veilige investering die een Staatsbon biedt.

De meest recente campagne haalde maar liefst 48,6 miljoen euro op. 36,2 miljoen euro voor de coupon op vijf jaar aan 2% en 12,4 miljoen euro voor de coupon op 10 jaar aan 2,40%. Samen met de campagnes van juni en september dit jaar werd er op die manier zo’n 108,7 miljoen euro opgehaald.

De campagne van juni dit jaar was de eerste in een periode van 3 jaar. Na een lange periode van zeer lage en zelfs negatieve rentes, zorgden Minister Van Peteghem en het Federaal Agentschap van de Schuld ervoor dat burgers opnieuw konden kiezen voor een veilige belegging in staatspapier.

Cijfers van het Federaal Agentschap van de Schuld tonen ook aan dat burgers meer dan ooit van de mogelijkheid hebben gebruikgemaakt om een directe inschrijving via de website van het  Agentschap te doen, om zo te kunnen genieten van een kosteloos beheer via het Grootboek.

« Het is duidelijk dat mensen na een noodgedwongen pauze van drie jaar door zeer lage en negatieve rentes opnieuw de weg hebben gevonden naar de veilige en zekere beleggingen die de Staatsbons bieden. Ik dank het Federaal Agentschap van de Schuld voor hun uitstekende werk dit jaar en kijk uit naar nog meer succesvolle campagnes in de toekomst.»

Vice-eersteminister en minister van Financiën, bevoegd voor de Coördinatie van de Fraudebestrijding en de Nationale Loterij