Nieuws

Persbericht

Minister Van Peteghem verscherpt regels voor reclame virtuele munten

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem verstrengt de regels voor wie reclame maakt voor virtuele munten. 
Persbericht

Minister Van Peteghem wil belasting op arbeid stevig verlagen met blauwdruk voor een bredere fiscale hervorming

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem lanceert vandaag zijn blauwdruk voor een bredere fiscale hervorming. 
Nieuwsbericht

Fiscus kan tot tien jaar teruggaan bij fraude

In het kader van het tweede actieplan tegen fiscale en sociale fraude, breidt minister van Financiën Vincent Van Peteghem de onderzoekstermijn voor fraude uit. De fiscus krijgt voortaan tien jaar de tijd om fraude te onderzoeken en zes jaar bij grensoverschrijdende aangiftes.
Nieuwsbericht

Minister van Financiën Van Peteghem opent nieuwe controlepost voor de douane in station Brussel-Zuid

Sinds de Brexit gelden er heel wat nieuwe regels betreft de in- en uitvoer van goederen uit het Verenigd Koninkrijk. Om douanecontroles snel en efficiënt te laten verlopen en de hinder voor de reizigers tot een minimum te beperken, werd een nieuwe controlepost voor de douane geopend in het station van Brussel-Zuid, de eindbestemming van de Eurostar. 
Persbericht

Staatsbons halen bijna 40 miljoen euro op

De staatsbons die op 4 juni 2022 werden uitgegeven door het Federaal Agentschap voor de Schuld haalden uiteindelijk 39.574.100 euro op. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem is tevreden dat veel mensen de weg hebben gevonden naar de gegarandeerde en veilige investering die een staatsbon biedt.
Persbericht

Steunmaatregelen voor dienstverplaatsingen met eigen wagen

De prijzen van benzine en diesel hebben een grote impact op de koopkracht van onze gezinnen. Wie de wagen nodig heeft voor dienstverplaatsingen tijdens het werk, wordt twee keer geraakt. We denken dan bijvoorbeeld aan thuisverplegers, poetshulpen en vrijwilligers. We willen dat werken loont, meer loont. Daarom hervormen we vandaag de forfaitaire kilometervergoeding. 
Toespraken

We stand with democracy - EPP Congress 2022 Rotterdam

We, the EPP, the European People’s Party, we need to stand up for this middle classes. We need to hear their struggles. We need to listen to them. We need to show that we are hearing their concerns as well.
Toespraken

Rerum Novarum

Tal van zaken die jarenlang evident waren, bezorgen vandaag té veel mensen kopzorgen. Het betalen van de energiefactuur, de autorit naar het werk of school of een noodzakelijke herstelling in huis. 
Toespraken

OECD/G20 Two pillar solution: current situation and next steps from German and Belgian perspectives

OECD/G20 Two pillar solution: current situation and next steps from German and Belgian perspectives
It’s my pleasure to host you here at this Symposium. I also would like to thank everyone for participating, digitally or physically. Special thanks go to our respective administrations for their preparation of this event. I am very happy to see that the event today has brought together private sector, public sector, as well as the academic sector in order to discuss and contemplate upon the topic at hand.
Persbericht

Minister Van Peteghem brengt hulde aan de zorgsector met herdenkingsmunt

Minister Van Peteghem brengt hulde aan de zorgsector met herdenkingsmunt
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem lanceerde vandaag, tijdens de Week van de Zorg, in het Universitair Ziekenhuis Gent een officiële herdenkingsmunt voor de zorg. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.