Nieuws

Persbericht

Minister Van Peteghem verzekert voortbestaan van College voor de strijd tegen de fiscale en sociale fraude

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem verzekert via een Koninklijk Beluit het voortbestaan van het College voor de strijd tegen de fiscale en sociale fraude voor de komende jaren en legislaturen.
Nieuwsbericht

Minister Van Peteghem bezocht Becton Dickinson, één van de 23 erkende 3C-bedrijven in België

Gisteren bracht Vincent Van Peteghem, vice-eersteminister en minister van Financiën, een bezoek aan het bedrijf Becton Dickinson in Temse in het kader van hun 3C-erkenning. 
Nieuwsbericht

Overheidsopdracht betreffende de organisatie van IT-opleidingen voor verschillende federale instellingen

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem akkoord met de lancering van een overheidsopdracht met betrekking tot een raamovereenkomst betreffende het organiseren en geven van IT-opleidingen op maat voor verschillende federale instellingen en overheidsdiensten.
Nieuwsbericht

De eerste fase van de bredere fiscale hervorming

In opvolging van de notificatie die afgesproken werd binnen de regering legde Minister Van Peteghem zijn voorstel tot een eerste fase van de bredere fiscale hervorming op tafel.
Persbericht

1 jaar sancties tegen Rusland: 58 miljard euro bevroren en tienduizenden containers gecontroleerd

Op 24 februari is het exact 1 jaar geleden dat Rusland het Oekraïense grondgebied binnenviel. Als reactie op het brutale oorlogsgeweld vaardigde de Europese Commissie verschillende economische sanctiepakketten uit tegen Rusland. 
Nieuwsbericht

Aflevering van inlichtingen door de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem een voorontwerp van wet goed dat de rechtsgrondslag voor de aflevering van inlichtingen door de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD) versterkt.
Toespraken

Persconferentie Nationale Veiligheidsraad: strijd tegen drugs

De strijd tegen de internationale drugshandel en drugscriminaliteit is een strijd waar samenwerking cruciaal is. En ik weet dat we bij justitie en politie kunnen rekenen op vakmensen die daadkrachtig achter de criminelen aangaan die de drugsnetwerken in stand houden.
Nieuwsbericht

Voorbereiding van het Tax Shelter-stelsel voor videospellen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem een ontwerp van aanhangsel bij het samenwerkingsakkoord met betrekking tot de bevoegdheden van de gemeenschappen en van de federale staat inzake het Tax Shelter-stelsel goed.
Persbericht

De belastingaangifte evolueert mee met de samenleving

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem zorgt ervoor dat de belastingaangifte meer neutraal wordt en mee evolueert met onze samenleving. Tot nu toe stonden op aangiften van gehuwde of wettelijk samenwonende koppels met een verschillend geslacht de gegevens van de man systematisch voor die van de vrouw, in de linkerkolom.
Persbericht

Federale regering legt strengere regels op voor reclame virtuele munten

Er komen strengere regels voor reclame voor virtuele munten, zoals Bitcoin of Ether. De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat consumenten beter worden geïnformeerd over de risico’s en beter worden beschermd tegen malafide aanbieders. Daar zorgen Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne en Staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand samen voor. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.