Nieuws

Persbericht

Belgen vinden opnieuw de weg naar Staatsbons in 2022: in totaal 108 miljoen euro opgehaald

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem is tevreden dat veel Belgen opnieuw de weg hebben gevonden naar de gegarandeerde en veilige investering die een Staatsbon biedt.
Toespraken

Minister Van Peteghem roept aan vooravond Black Friday op tot voorzichtigheid bij online aankopen

Dames en heren, De Sint is in het land, we kunnen al enkele weken kerstversiering kopen en we worden sinds kort overspoeld door reclame allerhande voor ‘Black Friday’ en ‘Cyber Week’ deals.We zitten dus duidelijk volop in de traditionele periode waarin we naar geschenken zoeken voor familie, vrienden en stiekem ook voor onszelf. En die zoektocht heeft zich de afgelopen jaren -en dat zal u niet verwonderen- steeds meer verplaats naar de online-wereld.En dat is dan ook…
Persbericht

Nationale Loterij zal tijdens WK voetbal geen reclame maken voor sportweddenschappen via radio, tv en geschreven pers

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem maakt van spelersbescherming en de strijd tegen gokverslaving een hoeksteen van zijn beleid als minister bevoegd voor de Nationale Loterij. In samenspraak met de Loterij zorgt de minister ervoor dat het kansspelbeleid van de regering snel en streng wordt gevolgd wat betreft sportweddenschappen. 
Nieuwsbericht

Het nieuwe Europese begrotingskader: ‘Europa zal het uitblijven van hervormingen afstraffen’

De Europese Commissie legt woensdag haar voorstel voor de hervorming van de Europese begrotingsregels - het Stabiliteits- en Groeipact - voor aan de ministers van Financiën. Een hervorming is nodig omdat het huidige kader zo complex, contraproductief en politiek beïnvloedbaar werd bevonden dat het niet meer wordt nageleefd.
Persbericht

Minister Van Peteghem ondersteunt lokale besturen in budgettair moeilijke tijden met snellere en hogere doorstorting personenbelasting

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem beseft dat onze lokale besturen door de opeenvolging van de corona- en energiecrisis worden geconfronteerd met budgettair moeilijke tijden. 
Nieuwsbericht

Hervorming van de fiscaliteit op de energiefactuur

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem een voorontwerp van wet goed tot hervorming van de fiscaliteit op de energiefactuur.
Nieuwsbericht

De federale regering past het Belgian Recovery Fund aan om beter in te spelen op de uitdagingen van de energiecrisis

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine lanceerden een jaar geleden het Belgian Recovery Fund. Het fonds met een budget van 218 miljoen euro werd opgericht om de solvabiliteit te ondersteunen van Belgische bedrijven die zwaar werden getroffen door de coronacrisis.
Persbericht

cd&v kiest voor hervormingen en structurele maatregelen om gezinnen, alleenstaanden en ondernemingen te beschermen

Vice-eersteminister en Minister van Financiën Vincent Van Peteghem is tevreden dat de Federale Regering, mede onder zijn impuls, een begrotingsakkoord heeft gevonden met aandacht voor hervormingen en structurele maatregelen die onze gezinnen, alleenstaanden en ondernemingen ondersteunen, zowel op korte als lange termijn. Zo werd beslist om een eerste belangrijke stap te nemen in de bredere fiscale hervorming. 
Nieuwsbericht

De Nationale Loterij zet met 2.250.000 euro mee de schouders onder de strijd tegen armoede en ondersteunt sociale inclusie van kwetsbare groepen

De Minister voor Pensioenen en Sociale Inclusie, die tevens bevoegd is voor Personen met een Beperking, voor Armoedebestrijding en voor Beliris, Karine Lalieux, Vice-premier en Minister van Financiën belast met de Nationale Loterij , Vincent Van Peteghem, en de CEO van de Nationale Loterij, Jannie Haek, stellen vandaag met trots de laureaten van de projectoproep “Armoedebestrijding en sociale inclusie” voor.
Nieuwsbericht

Financiën: administratieve samenwerking inzake belastingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem een voorontwerp van wet goed dat nieuwe bepalingen en technische wijzigingen invoert voor de administratieve samenwerking tussen Europese lidstaten op het gebied van belastingen. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.