Nieuws

Persbericht

Minister Van Peteghem ondersteunt slachtoffers overstromingen met fiscale maatregelen

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft verschillende maatregelen getroffen om de slachtoffers van de overstromingen overal in ons land te ondersteunen. 
Persbericht

Minister Van Peteghem maakt einde aan energieverslindende overheidsgebouwen

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem maakt werk van een versnelde renovatie van energieverslindende overheidsgebouwen van de Regie der Gebouwen, Defensie en de NMBS. 
Persbericht

Universele bankdienst: een overeenkomst tussen de regering en de banksector ten voordele van de niet-digitale klant

De snelle digitalisering wordt door de meest kwetsbare mensen vaak ervaren als een bron van stress en isolement. Dit geldt met name voor senioren die niet altijd bij hun bank een zichtrekening konden openen met een voldoende aantal manuele diensten. Om te voorkomen dat deze kloof nog groter wordt, is dit Charter voor de universele bankdienst uitgewerkt.
Nieuwsbericht

Nieuw seksueel strafrecht beschermt minderjarigen en zet slachtoffers steeds centraal

De federale regering gaf tijdens de Ministerraad groen licht voor de hervorming van het seksueel strafrecht. De hervorming zorgt voor meer bescherming van minderjarigen en zet slachtoffers van alle vormen van seksueel geweld en misbruik steeds centraal.
Nieuwsbericht

Fit for 55: versnelling hoger voor het klimaat, zonder iemand achter te laten

Europa wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Dat is ambitieus én nodig. Willen we onze kinderen en kleinkinderen een leefbare wereld doorgeven dan moeten we vandaag in actie schieten.
Nieuwsbericht

Groen licht voor onze Belgische relanceplannen!

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem zette vandaag samen met zijn Europese collega’s het licht op groen voor de economische herstelplannen van België en elf andere lidstaten. Ons land zal deze zomer reeds een eerste schijf krijgen van ongeveer 770 miljoen euro.
Persbericht

Deadline tax-on-web nadert: al 1.376.899 mensen dienden digitale belastingaangifte in

Wie nog een belastingaangifte moet indienen via tax-on-web, heeft nog tot donderdag 15 juli middernacht om dat tijdig te doen. Tijdig invullen is alvast wat 1.376.899 mensen de afgelopen weken deden. 
Persbericht

Van financiële wereld tot kleine spaarders: Europa maakt het eenvoudiger om steentje bij te dragen aan duurzame toekomst

De Europese Commissie presenteert vandaag haar Renewed Sustainable Finance Strategy. Volgende week dinsdag start Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, samen met zijn Europese collega’s, de onderhandelingen over deze strategie. 
Persbericht

Minister Van Peteghem verstrengt regels voor cryptomuntautomaten

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem verstrengt het toezicht op automaten waarmee mensen cash geld kunnen omwisselen in cryptomunten en omgekeerd. Ons land telt vandaag tientallen dergelijke automaten, vooral in de steden.
Nieuwsbericht

Nog 1 week de tijd voor je papieren belastingaangifte

Wie zijn of haar belastingaangifte op papier indient, heeft nog tot volgende week woensdag 30 juni om dat te doen. Dat geldt ook voor het  papieren formulier om het voorstel voor vereenvoudigde aangifte te wijzigen.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.