Nieuws

Nieuwsbericht

Belastinginspecteurs en politiespeurders gaan weer samenwerken aan grote fraudedossiers

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem wil dat belastinginspecteurs en politiespeurders weer samen kunnen werken aan grote fraudedossiers.
Persbericht

Geen btw voor particulieren die zonnestroom doorverkopen

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem maakt het fiscaal eenvoudig om als particulier met een kleinschalige zonnepaneleninstallatie overtollige zonnestroom door te verkopen aan ondernemingen. 
Persbericht

Minister Van Peteghem neemt fiscale steunmaatregelen voor gezinnen en ondernemers

Het is mijn prioriteit om onze gezinnen en gezonde ondernemingen te beschermen tegen de impact van de crisis. Daarom verlengen we vandaag een groot pakket steunmaatregelen, met ook verschillende doeltreffende fiscale maatregelen.
Nieuwsbericht

Herstelmaatregelen voor de horeca

Ook wanneer hard getroffen sectoren, zoals de evenementensector en de horeca, opnieuw de deuren mogen openen zal er nog steeds broodnodige en doeltreffende ondersteuning nodig zijn.
Persbericht

Minister Van Peteghem draagt met twee btw-maatregelen bij aan vlotte opstart en werking vaccinatiecentra

Door de medewerkers van de vaccinatiecentra vrij te stellen van btw, stel ik samen met de FOD Financiën alles in het werk om de brede vaccinatiecampagne vlot van start te kunnen laten gaan.
Persbericht

Minister Van Peteghem sluit akkoord met bankensector: meer flexibiliteit en transparantie voor ondernemingskredieten

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem en Febelfin sloten een akkoord om te komen tot meer flexibiliteit en transparantie in de toekenning van uitstel van ondernemerskredieten door banken.
Persbericht

Minister Van Peteghem geeft fiscus instructie om geen coronaschulden te innen bij ondernemers

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem geeft de FOD Financiën de instructie om zeker tot en met 31 maart 2021 geen fiscale schulden te innen bij ondernemers die lijden onder de coronamaatregelen. 
Nieuwsbericht

Federale regering heeft akkoord over projecten waarvoor ze rekent op Europees relancegeld

De federale regering is het eens geraakt over een lijst met projecten die ze wil laten financieren door het Europese relancefonds. 
Nieuwsbericht

Minister van Financiën Van Peteghem wil protocol afspreken met banken om bedrijven door de coronacrisis te loodsen

In december heeft de overheid samengezeten met de banken en afspraken gemaakt over het uitstel van afbetalingen van ondernemerskredieten.
Nieuwsbericht

Banken moeten bedrijven in nood op een solidaire en menselijke manier helpen

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft contact opgenomen met bankenkoepel Febelfin over de problemen van ondernemers die om betalingsuitstel van hun krediet vragen. "We roepen iedereen op tot solidariteit, redelijkheid en menselijkheid.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.