Beleid

Persbericht

Belgen vinden opnieuw de weg naar Staatsbons in 2022: in totaal 108 miljoen euro opgehaald

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem is tevreden dat veel Belgen opnieuw de weg hebben gevonden naar de gegarandeerde en veilige investering die een Staatsbon biedt.
Toespraken

Minister Van Peteghem roept aan vooravond Black Friday op tot voorzichtigheid bij online aankopen

Dames en heren, De Sint is in het land, we kunnen al enkele weken kerstversiering kopen en we worden sinds kort overspoeld door reclame allerhande voor ‘Black Friday’ en ‘Cyber Week’ deals.We zitten dus duidelijk volop in de traditionele periode waarin we naar geschenken zoeken voor familie, vrienden en stiekem ook voor onszelf. En die zoektocht heeft zich de afgelopen jaren -en dat zal u niet verwonderen- steeds meer verplaats naar de online-wereld.En dat is dan ook…
Persbericht

Nationale Loterij zal tijdens WK voetbal geen reclame maken voor sportweddenschappen via radio, tv en geschreven pers

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem maakt van spelersbescherming en de strijd tegen gokverslaving een hoeksteen van zijn beleid als minister bevoegd voor de Nationale Loterij. In samenspraak met de Loterij zorgt de minister ervoor dat het kansspelbeleid van de regering snel en streng wordt gevolgd wat betreft sportweddenschappen. 
Nieuwsbericht

Het nieuwe Europese begrotingskader: ‘Europa zal het uitblijven van hervormingen afstraffen’

De Europese Commissie legt woensdag haar voorstel voor de hervorming van de Europese begrotingsregels - het Stabiliteits- en Groeipact - voor aan de ministers van Financiën. Een hervorming is nodig omdat het huidige kader zo complex, contraproductief en politiek beïnvloedbaar werd bevonden dat het niet meer wordt nageleefd.
Nieuwsbericht

Hervorming van de fiscaliteit op de energiefactuur

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem een voorontwerp van wet goed tot hervorming van de fiscaliteit op de energiefactuur.
Persbericht

cd&v kiest voor hervormingen en structurele maatregelen om gezinnen, alleenstaanden en ondernemingen te beschermen

Vice-eersteminister en Minister van Financiën Vincent Van Peteghem is tevreden dat de Federale Regering, mede onder zijn impuls, een begrotingsakkoord heeft gevonden met aandacht voor hervormingen en structurele maatregelen die onze gezinnen, alleenstaanden en ondernemingen ondersteunen, zowel op korte als lange termijn. Zo werd beslist om een eerste belangrijke stap te nemen in de bredere fiscale hervorming. 
Nieuwsbericht

De Nationale Loterij zet met 2.250.000 euro mee de schouders onder de strijd tegen armoede en ondersteunt sociale inclusie van kwetsbare groepen

De Minister voor Pensioenen en Sociale Inclusie, die tevens bevoegd is voor Personen met een Beperking, voor Armoedebestrijding en voor Beliris, Karine Lalieux, Vice-premier en Minister van Financiën belast met de Nationale Loterij , Vincent Van Peteghem, en de CEO van de Nationale Loterij, Jannie Haek, stellen vandaag met trots de laureaten van de projectoproep “Armoedebestrijding en sociale inclusie” voor.
Nieuwsbericht

Minister Van Peteghem brengt bijzondere accijnzen gas en elektriciteit voor ondernemingen naar Europees minimum

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem neemt verschillende maatregelen om ondernemingen te steunen in de energiecrisis. Zo brengt hij de accijnzen op gas en elektriciteit voor zakelijke klanten de komende twee maanden alvast naar het Europees minimum. 
Nieuwsbericht

Een XXL-plan om de georganiseerde misdaad in België aan te pakken

De Eerste Minister en de Ministers van Financiën, Volksgezondheid, Justitie en Binnenlandse Zaken hebben de burgemeesters van 14 Belgische centrumsteden bijeengebracht om hen te informeren over de verschillende maatregelen van de federale regering om de toename van de georganiseerde misdaad in België, en met name de druggerelateerde criminaliteit, verder aan te pakken. 
Persbericht

Hervorming bedrijfswagens heeft positieve impact op verkoop elektrische wagens, CO2-uitstoot en budgettaire opbrengsten

De vergroening van het bedrijfswagenpark van Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft een duidelijke positieve impact op de verkoop van elektrische wagens en de CO2-uistoot in ons land. Dat toont een rapport van Het Federaal Planbureau duidelijk aan.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.