Beleid

Persbericht

Minister Van Peteghem ondersteunt slachtoffers overstromingen met fiscale maatregelen

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft verschillende maatregelen getroffen om de slachtoffers van de overstromingen overal in ons land te ondersteunen. 
Persbericht

Minister Van Peteghem maakt einde aan energieverslindende overheidsgebouwen

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem maakt werk van een versnelde renovatie van energieverslindende overheidsgebouwen van de Regie der Gebouwen, Defensie en de NMBS. 
Persbericht

Universele bankdienst: een overeenkomst tussen de regering en de banksector ten voordele van de niet-digitale klant

De snelle digitalisering wordt door de meest kwetsbare mensen vaak ervaren als een bron van stress en isolement. Dit geldt met name voor senioren die niet altijd bij hun bank een zichtrekening konden openen met een voldoende aantal manuele diensten. Om te voorkomen dat deze kloof nog groter wordt, is dit Charter voor de universele bankdienst uitgewerkt.
Nieuwsbericht

Groen licht voor onze Belgische relanceplannen!

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem zette vandaag samen met zijn Europese collega’s het licht op groen voor de economische herstelplannen van België en elf andere lidstaten. Ons land zal deze zomer reeds een eerste schijf krijgen van ongeveer 770 miljoen euro.
Persbericht

Deadline tax-on-web nadert: al 1.376.899 mensen dienden digitale belastingaangifte in

Wie nog een belastingaangifte moet indienen via tax-on-web, heeft nog tot donderdag 15 juli middernacht om dat tijdig te doen. Tijdig invullen is alvast wat 1.376.899 mensen de afgelopen weken deden. 
Persbericht

Van financiële wereld tot kleine spaarders: Europa maakt het eenvoudiger om steentje bij te dragen aan duurzame toekomst

De Europese Commissie presenteert vandaag haar Renewed Sustainable Finance Strategy. Volgende week dinsdag start Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, samen met zijn Europese collega’s, de onderhandelingen over deze strategie. 
Persbericht

Minister Van Peteghem verstrengt regels voor cryptomuntautomaten

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem verstrengt het toezicht op automaten waarmee mensen cash geld kunnen omwisselen in cryptomunten en omgekeerd. Ons land telt vandaag tientallen dergelijke automaten, vooral in de steden.
Nieuwsbericht

Nog 1 week de tijd voor je papieren belastingaangifte

Wie zijn of haar belastingaangifte op papier indient, heeft nog tot volgende week woensdag 30 juni om dat te doen. Dat geldt ook voor het  papieren formulier om het voorstel voor vereenvoudigde aangifte te wijzigen.
Persbericht

Minister Van Peteghem lanceert actieplan in strijd tegen fiscale en sociale fraude

Fraudebestrijding is een absolute prioriteit voor deze regering. Het kan niet dat mensen die eerlijk en op tijd hun deel bijdragen meer belastingen moeten betalen omdat enkelen er bewust voor kiezen om te frauderen.
Nieuwsbericht

Recordvangsten drugs in Antwerpse haven

We zijn nog maar halfweg, maar in juni 2021 staat de teller van de drugsvangst in de haven van Antwerpen al op 54,5 ton. Zo stevent de douane dit jaar af op een absoluut record. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.