Beleid

Persbericht

Minister Van Peteghem lanceert actieplan in strijd tegen fiscale en sociale fraude

Fraudebestrijding is een absolute prioriteit voor deze regering. Het kan niet dat mensen die eerlijk en op tijd hun deel bijdragen meer belastingen moeten betalen omdat enkelen er bewust voor kiezen om te frauderen.
Nieuwsbericht

Recordvangsten drugs in Antwerpse haven

We zijn nog maar halfweg, maar in juni 2021 staat de teller van de drugsvangst in de haven van Antwerpen al op 54,5 ton. Zo stevent de douane dit jaar af op een absoluut record. 
Persbericht

Minister Van Peteghem geeft in Parlement startschot voor brede dialoogronde over fiscale hervorming

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem trekt vandaag naar de Commissie Financiën in het Federaal Parlement voor een eerste gedachtewisseling over de geplande bredere fiscale hervorming.
Nieuwsbericht

Fysieke hulp voor belastingaangifte wel mogelijk dit jaar

Net zoals afgelopen jaren staan honderden medewerkers van de FOD Financiën klaar om te helpen bij het invullen van de belastingaangifte.
Persbericht

Minister Van Peteghem maakt van bedrijfswagens en laadpalen de hefbomen naar een groener wagenpark

De Ministerraad ging vandaag akkoord met het wetsontwerp van Minister van Financiën Vincent Van Peteghem voor de fiscale vergroening van onze mobiliteit.
Persbericht

FOD Financiën ondersteunt mensen met betalingsmoeilijkheden

De coronacrisis stelde velen voor onverwachte financiële uitdagingen. Wie niet voorbereid is op de belastingaanslag en meer tijd nodig heeft, helpen we door een makkelijk toegankelijk afbetalingsplan aan te bieden.
Persbericht

Nieuwe Europese btw-regels voor online aankopen: vanaf 1 juli 2021 ook in België

Vanaf 1 juli 2021 gelden in België nieuwe btw-regels voor online aankopen. Ons land volgt daarmee Europese regelgeving die er onder andere voor zorgt dat wie online koopt vanaf dan btw zal betalen op alle aankopen buiten de EU.
Persbericht

Belastingaangifte 2021: wat verandert er?

De coronapandemie heeft uiteraard een invloed op de belastingaangifte. Het meest zichtbare zijn de nieuwe codes gelinkt aan de coronamaatregelen.
Nieuwsbericht

Steunpakket van 835 miljoen euro voor horeca en zwaarst getroffen sectoren

De federale regering gaat in totaal ruim 835 miljoen euro bijkomende steun uittrekken voor sectoren die binnenkort kunnen heropstarten zoals de horeca.
Persbericht

Minister Van Peteghem wil verrassingen vermijden bij belastingafrekening mensen in tijdelijke werkloosheid

De berekening van belastingen is afhankelijk van verschillende parameters eigen aan de persoonlijke situatie, maar het is belangrijk dat we iedereen duidelijkheid bieden.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.