Persbericht

Minister Van Peteghem geeft fiscus instructie om geen coronaschulden te innen bij ondernemers

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem geeft de FOD Financiën de instructie om zeker tot en met 31 maart 2021 geen fiscale schulden te innen bij ondernemers die lijden onder de coronamaatregelen. Zo worden onze ondernemers beschermd, ook na de stopzetting van het moratorium op faillissementen.

“Ondernemingen die in moeilijkheden zijn geraakt door de coronacrisis en zo fiscale schulden hebben opgebouwd, verdienen onze bescherming en steun. Met deze instructie bieden we ondernemers opnieuw wat ademruimte, maar bovenal de kans om deze coronacrisis gezond door te komen en zo spoedig mogelijk op volle kracht te kunnen heropstarten. ”

Vincent Van Peteghem, Minister van Financiën

De coronacrisis vraagt ongeziene inspanningen van ons allen. Tal van ondernemers moesten de zaak waar ze alles hebben ingestoken maandenlang sluiten. De regering koos ervoor om bedrijven die gezond waren bij het begin van de coronacrisis te beschermen tegen inbeslagnames en faillissementen. Dit deed het oorspronkelijk met een moratorium op faillissementen.

Dat moratorium liep eind vorige maand af. Daarom komt Minister Van Financiën Vincent Van Peteghem met een nieuwe maatregel om gezonde ondernemingen door deze crisis te loodsen. De Minister geeft de FOD Financiën de officiële instructie om geen fiscale schulden te innen bij ondernemers die voor de coronacrisis gezond waren en pas schulden hebben opgebouwd sinds 1 januari 2020. Deze instructie loopt voorlopig tot en met 31 maart 2021 en geldt uiteraard niet voor schulden opgebouwd door vaststelling van fraude of wanneer het onvermogen met bedrog wordt georganiseerd.