Persbericht

Eerste belastingafrekeningen vallen in de brievenbussen

De FOD Financiën heeft de eerste aanslagbiljetten voor de belastingafrekening van dit jaar verstuurd. Binnen enkele dagen, rond eind augustus, zullen er meer dan 475.000 aanslagbiljetten zijn verstuurd. Zodra een aanslagbiljet beschikbaar is, kan het ook digitaal geraadpleegd worden via MyMinfin.

“We vragen aan iedereen om zijn belastingaangifte tijdig in te dienen, dan is het ook logisch dat we de mensen ook tijdig een afrekening bezorgen. Zo kunnen mensen niet enkel sneller zicht krijgen op het uiteindelijk verschuldigde bedrag, maar ook sneller een terugbetaling krijgen wanneer zij daar recht op hebben.”

Vincent Van Peteghem, Minister van Financiën

 

Nadat de FOD Financiën een aangifte ontvangen en gecontroleerd hebben, berekenen zij de belastingen. Daarna versturen ze een aanslagbiljet richting de burger. Dit jaar gaat het dus over een aanslagbiljet voor aanslagjaar 2021, berekend op de inkomsten van 2020.

Nog niet iedereen zal zijn of haar aanslagbiljet ontvangen tegen eind augustus. De datum van versturen is namelijk ook afhankelijk van de deadline van uw aangifte. Zo hebben mensen die hun aangifte indienen via een accountant of belastingadviseur nog tijd tot 21 oktober 2021. De laatste aanslagbiljetten voor het aanslagjaar 2021 worden dan ook ten laatste in juni 2022 verstuurd.