Nieuws

Persbericht

Minister Van Peteghem verzekert voortbestaan van College voor de strijd tegen de fiscale en sociale fraude

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem verzekert via een Koninklijk Beluit het voortbestaan van het College voor de strijd tegen de fiscale en sociale fraude voor de komende jaren en legislaturen.
Persbericht

1 jaar sancties tegen Rusland: 58 miljard euro bevroren en tienduizenden containers gecontroleerd

Op 24 februari is het exact 1 jaar geleden dat Rusland het Oekraïense grondgebied binnenviel. Als reactie op het brutale oorlogsgeweld vaardigde de Europese Commissie verschillende economische sanctiepakketten uit tegen Rusland. 
Persbericht

De belastingaangifte evolueert mee met de samenleving

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem zorgt ervoor dat de belastingaangifte meer neutraal wordt en mee evolueert met onze samenleving. Tot nu toe stonden op aangiften van gehuwde of wettelijk samenwonende koppels met een verschillend geslacht de gegevens van de man systematisch voor die van de vrouw, in de linkerkolom.
Persbericht

Federale regering legt strengere regels op voor reclame virtuele munten

Er komen strengere regels voor reclame voor virtuele munten, zoals Bitcoin of Ether. De nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat consumenten beter worden geïnformeerd over de risico’s en beter worden beschermd tegen malafide aanbieders. Daar zorgen Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne en Staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand samen voor. 
Persbericht

Minister Van Peteghem hervormt de energiefactuur en vermijdt dat btw opnieuw naar 21% springt

De federale regering heeft een akkoord bereikt over het voorstel van Minister van Financiën Vincent Van Peteghem om de energiefactuur te hervormen. Vanaf 1 april 2023 zal de btw op elektriciteit en aardgas voor niet-zakelijke contracten permanent worden verlaagd van 21% naar 6% en gaat de accijnshervorming in. Dankzij deze hervorming zullen prijsschommelingen zoals we die het afgelopen jaar gezien hebben worden afgevlakt en zorgen we ervoor dat een basisverbruik aan energie beschermd…
Persbericht

Minister Van Peteghem zorgt voor meer fiscale gelijkheid bij co-ouderschap

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem zorgt ervoor dat ouders in een regeling van co-ouderschap vanaf 1 januari 2023 van meer fiscale gelijkheid genieten. Vandaag is het reeds zo dat bij 50-50 zorg voor de kinderen, de toeslagen voor kinderlast op de belastingvrije som gelijk worden verdeeld. 
Persbericht

Koninklijke Munt van België feliciteert jarige Koningin met eerste gouden 12,5 euromunt van dit jaar

De Koninklijke Munt van België (KMB) geeft vandaag zijn eerste herdenkingsmunt van 2023 uit. Het gaat om een gouden 12,5 euromunt die geheel in het teken staat van de 50ste verjaardag van Hare Majesteit de Koningin. 
Persbericht

Minister Van Peteghem breidt fiscale vrijstelling uit naar alle vrijwillige ambulanciers

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem werkt vanaf 1 januari 2023 een fiscaal verschil weg tussen vrijwillige ambulanciers. Vandaag genieten vrijwillige ambulanciers, die geen brandweerman of -vrouw zijn, van een fiscale vrijstelling van hun vergoedingen tot 3.750 euro per jaar (niet geïndexeerd bedrag). Maar dit enkel als ze voldoen aan de voorwaarde van ‘dringende geneeskundige dienstverlening.’ 
Persbericht

België en Nederland onderscheppen samen 160 ton cocaïne door doorgedreven samenwerking en informatie-uitwisseling

De Belgische Vice-eersteminister en minister van Financiën Vincent Van Peteghem en de Nederlandse staatssecretaris Toeslagen en Douane Aukje de Vries hebben tijdens een gezamenlijke persconferentie de resultaten van de drugsvangsten voorgesteld voor het jaar 2022 in de internationale havens van Antwerpen en Rotterdam. Beide douanediensten hebben in 2022 samen 160 ton cocaïne in beslag genomen. 
Persbericht

Dit verandert op het vlak van fiscaliteit en fraudebestrijding in 2023

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem blijft werk maken van een meer rechtvaardige, eenvoudige en duurzame fiscaliteit en een daadkrachtige bestrijding van fraude. Daardoor verandert er opnieuw heel wat in het nieuwe jaar. We verduidelijken graag enkele belangrijke veranderingen die ingaan op 1 januari 2023. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.