Nieuws

Persbericht

Geen btw voor particulieren die zonnestroom doorverkopen

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem maakt het fiscaal eenvoudig om als particulier met een kleinschalige zonnepaneleninstallatie overtollige zonnestroom door te verkopen aan ondernemingen. 
Persbericht

Minister Van Peteghem neemt fiscale steunmaatregelen voor gezinnen en ondernemers

Het is mijn prioriteit om onze gezinnen en gezonde ondernemingen te beschermen tegen de impact van de crisis. Daarom verlengen we vandaag een groot pakket steunmaatregelen, met ook verschillende doeltreffende fiscale maatregelen.
Persbericht

Minister Van Peteghem draagt met twee btw-maatregelen bij aan vlotte opstart en werking vaccinatiecentra

Door de medewerkers van de vaccinatiecentra vrij te stellen van btw, stel ik samen met de FOD Financiën alles in het werk om de brede vaccinatiecampagne vlot van start te kunnen laten gaan.
Persbericht

Minister Van Peteghem sluit akkoord met bankensector: meer flexibiliteit en transparantie voor ondernemingskredieten

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem en Febelfin sloten een akkoord om te komen tot meer flexibiliteit en transparantie in de toekenning van uitstel van ondernemerskredieten door banken.
Persbericht

Minister Van Peteghem geeft fiscus instructie om geen coronaschulden te innen bij ondernemers

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem geeft de FOD Financiën de instructie om zeker tot en met 31 maart 2021 geen fiscale schulden te innen bij ondernemers die lijden onder de coronamaatregelen. 
Persbericht

Verslagen fiscale controle vanaf nu online raadpleegbaar

Ondernemers die worden onderworpen aan een fiscale controle kunnen vanaf dit jaar na afronding van de controle het verslag terugvinden in hun MyMinFin-account. 
Persbericht

Douane krijgt extra slagkracht in de strijd tegen drugstrafiek na nieuwe recordvangsten in Antwerpse haven

Minister van Financiën investeert de komende jaren in extra slagkracht voor de Douane in de strijd tegen de internationale drugshandel. Er zullen meer containers worden gescand en douaniers zullen gerichter fysiek kunnen controleren. 
Persbericht

Brexit: dit verandert voor particulieren vanaf 1 januari 2021

Ook met het handelsakkoord heeft de Brexit gevolgen voor particulieren. Van een pakketje versturen naar het VK over een aankoop bij een Britse webwinkel tot een dagje winkelen in Londen. Vanaf 1 januari 2021 zullen er andere regels gelden. 
Persbericht

Douane garandeert vlot en veilig transport COVID-vaccins

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem zorgt ervoor dat COVID-vaccins snel, efficiënt en veilig getransporteerd kunnen worden door zogeheten ‘Green lanes’ te creëren. Die zorgt ervoor dat de ladingen met vaccins ongeopend blijven en de bewaartemperatuur van – 70° C gegarandeerd blijft.
Persbericht

Ook voor buitenlandse onroerende goederen wordt kadastraal inkomen vastgesteld

De Ministerraad keurde op voordracht van Minister van Financiën Vincent Van Peteghem een wetsontwerp goed dat ervoor zal zorgen dat inkomsten uit buitenlandse onroerende goederen op dezelfde manier wordt belast als inkomsten uit Belgische onroerende goederen. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.