Nieuws

Persbericht

Belgen vinden opnieuw de weg naar Staatsbons in 2022: in totaal 108 miljoen euro opgehaald

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem is tevreden dat veel Belgen opnieuw de weg hebben gevonden naar de gegarandeerde en veilige investering die een Staatsbon biedt.
Persbericht

Nationale Loterij zal tijdens WK voetbal geen reclame maken voor sportweddenschappen via radio, tv en geschreven pers

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem maakt van spelersbescherming en de strijd tegen gokverslaving een hoeksteen van zijn beleid als minister bevoegd voor de Nationale Loterij. In samenspraak met de Loterij zorgt de minister ervoor dat het kansspelbeleid van de regering snel en streng wordt gevolgd wat betreft sportweddenschappen. 
Persbericht

Minister Van Peteghem ondersteunt lokale besturen in budgettair moeilijke tijden met snellere en hogere doorstorting personenbelasting

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem beseft dat onze lokale besturen door de opeenvolging van de corona- en energiecrisis worden geconfronteerd met budgettair moeilijke tijden. 
Persbericht

cd&v kiest voor hervormingen en structurele maatregelen om gezinnen, alleenstaanden en ondernemingen te beschermen

Vice-eersteminister en Minister van Financiën Vincent Van Peteghem is tevreden dat de Federale Regering, mede onder zijn impuls, een begrotingsakkoord heeft gevonden met aandacht voor hervormingen en structurele maatregelen die onze gezinnen, alleenstaanden en ondernemingen ondersteunen, zowel op korte als lange termijn. Zo werd beslist om een eerste belangrijke stap te nemen in de bredere fiscale hervorming. 
Persbericht

Minister Van Peteghem en ITAA bereiken akkoord over verankering deadlines belastingaangifte in wet

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem en ITAA, de beroepsvereniging van belastingadviseurs en accountants, ondertekenden een engagementsverklaring met betrekking tot de aangiftetermijnen. Daarin wordt bepaald dat de deadline voor de aangifte van zowel de personen- als de vennootschapsbelasting in de wet wordt verankerd. 
Persbericht

Hervorming bedrijfswagens heeft positieve impact op verkoop elektrische wagens, CO2-uitstoot en budgettaire opbrengsten

De vergroening van het bedrijfswagenpark van Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft een duidelijke positieve impact op de verkoop van elektrische wagens en de CO2-uistoot in ons land. Dat toont een rapport van Het Federaal Planbureau duidelijk aan.
Persbericht

Douane onderschept 35,83 ton cocaïne op half jaar tijd in Antwerpse Haven

De Belgische Douane nam in de eerste helft van 2022 iets meer dan 35 ton cocaïne in beslag in de Antwerpse haven. Daarmee komen de cijfers opnieuw op niveau van 2020, voor de vondsten die volgden uit Operatie Sky. 
Persbericht

Minister Van Peteghem verscherpt regels voor reclame virtuele munten

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem verstrengt de regels voor wie reclame maakt voor virtuele munten. 
Persbericht

Minister Van Peteghem wil belasting op arbeid stevig verlagen met blauwdruk voor een bredere fiscale hervorming

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem lanceert vandaag zijn blauwdruk voor een bredere fiscale hervorming. 
Persbericht

Staatsbons halen bijna 40 miljoen euro op

De staatsbons die op 4 juni 2022 werden uitgegeven door het Federaal Agentschap voor de Schuld haalden uiteindelijk 39.574.100 euro op. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem is tevreden dat veel mensen de weg hebben gevonden naar de gegarandeerde en veilige investering die een staatsbon biedt.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.