Nieuws

Persbericht

Minister Van Peteghem verlengt steunzones met 18 maanden

De coronacrisis verstoorde ook de investeringen van ondernemingen in de economisch ontwrichte regio’s in ons land.
Persbericht

Minister Van Peteghem maakt tegemoetkomingen voor thuiswerk ook na de coronacrisis belastingvrij

Wie op structurele basis van thuis uit werkt en daarvoor kosten maakt, zal ook na de coronacrisis kunnen rekenen op een maandelijkse belastingvrije tegemoetkoming van maximaal 144,31 euro.
Persbericht

Geen btw voor particulieren die zonnestroom doorverkopen

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem maakt het fiscaal eenvoudig om als particulier met een kleinschalige zonnepaneleninstallatie overtollige zonnestroom door te verkopen aan ondernemingen. 
Persbericht

Minister Van Peteghem neemt fiscale steunmaatregelen voor gezinnen en ondernemers

Het is mijn prioriteit om onze gezinnen en gezonde ondernemingen te beschermen tegen de impact van de crisis. Daarom verlengen we vandaag een groot pakket steunmaatregelen, met ook verschillende doeltreffende fiscale maatregelen.
Persbericht

Minister Van Peteghem draagt met twee btw-maatregelen bij aan vlotte opstart en werking vaccinatiecentra

Door de medewerkers van de vaccinatiecentra vrij te stellen van btw, stel ik samen met de FOD Financiën alles in het werk om de brede vaccinatiecampagne vlot van start te kunnen laten gaan.
Persbericht

Minister Van Peteghem sluit akkoord met bankensector: meer flexibiliteit en transparantie voor ondernemingskredieten

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem en Febelfin sloten een akkoord om te komen tot meer flexibiliteit en transparantie in de toekenning van uitstel van ondernemerskredieten door banken.
Persbericht

Minister Van Peteghem geeft fiscus instructie om geen coronaschulden te innen bij ondernemers

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem geeft de FOD Financiën de instructie om zeker tot en met 31 maart 2021 geen fiscale schulden te innen bij ondernemers die lijden onder de coronamaatregelen. 
Persbericht

Verslagen fiscale controle vanaf nu online raadpleegbaar

Ondernemers die worden onderworpen aan een fiscale controle kunnen vanaf dit jaar na afronding van de controle het verslag terugvinden in hun MyMinFin-account. 
Persbericht

Douane krijgt extra slagkracht in de strijd tegen drugstrafiek na nieuwe recordvangsten in Antwerpse haven

Minister van Financiën investeert de komende jaren in extra slagkracht voor de Douane in de strijd tegen de internationale drugshandel. Er zullen meer containers worden gescand en douaniers zullen gerichter fysiek kunnen controleren. 
Persbericht

Brexit: dit verandert voor particulieren vanaf 1 januari 2021

Ook met het handelsakkoord heeft de Brexit gevolgen voor particulieren. Van een pakketje versturen naar het VK over een aankoop bij een Britse webwinkel tot een dagje winkelen in Londen. Vanaf 1 januari 2021 zullen er andere regels gelden. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.